|
FELIS HUNGARICA FÓRUM Macskákról, kiállításokról, egyesületünkről, rólunk.
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
admin Site Admin

Csatlakozott: 2006.10.27. Péntek 6:26 Hozzászólások: 264 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Elküldve: Pént. Feb. 13, 2009 10:12 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Augies Mortes írta: | | Xixinek köszönhetően feltehetőleg a magyar thaiok nagy része irgalmatlanul beltenyésztett.... |
Nincs is szebb annál... Gondolom az európai hírű kéthavilap révén azért elhintik a magot Európa összes olyan országába, ahol a magyar a hivatalos nyelv.
Ez, hogy "Európa vezető macskamagazinja" elég nagyarcú duma. Lehet, nem hallottak a Cat Fancy c. újságról (Nagy-Britannia, havonta 35.000 példány), vagy a lengyel KOT magazinról (havonta 27.000 eladott példány), hogy a többiről ne is beszéljünk. Ha évente eladna annyi újságot, mint a KOT havonta, akkor már összetehetné a két kezét!
A három magyar macskás újság EGYÜTT nem jelenik meg akkora példányszámban, mint a KOT magazin.
Igaz, ha azt vesszük, hogy rendeznek olyan "Európa macskakiállítást", ahol csak magyar kiállítók vesznek részt, akkor van létjogosultsága az "Európa vezető macskamagazinja"-nak is!
Megragadva az alkalmat itt és most kijelentem, hogy én vagyok Európa vezető macskakiállítás-résztvevője! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Augies Mortes moderator

|
Elküldve: Szer. Feb. 11, 2009 22:13 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Xixinek köszönhetően feltehetőleg a magyar thaiok nagy része irgalmatlanul beltenyésztett.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Augies Mortes moderator

|
Elküldve: Szer. Feb. 11, 2009 22:12 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| A thai macskák elnevezését nem fogadják el, de amit ők sziáminak neveznek, az minden, csak nem sziámi.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
admin Site Admin

Csatlakozott: 2006.10.27. Péntek 6:26 Hozzászólások: 264 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Elküldve: Csüt. Feb. 05, 2009 20:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem az jött le (főként a "sziámi klubb"-ban írtakból), hogy a thai-on kívül mindegyik sziámit respektálják, de csak a "tradicionálist" fogadják el.
Az már egy másik kérdés, hogy az elnök/ főszerkesztőasszony tényleg az újságban árusítja xixike apaságát.
Sajnos, ilyenek (is) alakítják a mai magyar macskás világot (hogy a többiről ne is beszéljek).
Amúgy találtam egy jópofa blog-bejegyzést az összes macskaegyesületről a minap. Megkeresem, aztán megosztom itt is mindenkivel! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Augies Mortes moderator

|
Elküldve: Vas. Feb. 01, 2009 23:00 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Néha az én kezembe is kerül egy példány a "vezető" macskás újságból, és minden alkalommal megdöbbenek azon, hogy egyáltalán létezik... Nem ismerek még egy - tartalmilag és formailag is - ilyen alacsony színvonalú sajtóterméket. Feltehetőleg minden cikket ugyanaz a személy írja, valóban HEMZSEG a helyesírási, mondatszerkesztési, stilisztikai hibáktól, és láthatóan egy célja van: bebizonyítani a világnak, hogy a thai macskák az igazi sziámik... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pal laszlo vendég

|
Elküldve: Pént. Jan. 30, 2009 14:48 pm Hozzászólás témája: xixi az utazó macska |
|
|
Próbáltam, de nem ment...
Aki felelős állat-tartónak képzeli magát, vajon kiteszi-e a macskáját több ezer km-es útnak?
Tudom azt, hogy peruba történő utazáskor van egy technikai megállás Aruba szigetén 12 órás repülő-út után. Aztán még 5-6 órát lehet utazni. (a technikai megálláskor sem lehet elhagyni a gépet!)
Mint tapasztalt macskával-utazó, tudom, hogy a fedélzeten TILOS kivenni az állatot a szállítóboxból, ha csomagként utazik a cica, az külön szegénységi bizonyítvány az illetőről.
Szóval, bolyongtam a neten.
Megtaláltam xixikét, akinek az apja is xixike, sőt, hirdeti magát "európa vezető macskamagazinjában", miszerint szivesen pározna. Szóval, ez a mindenhonnan xixi, beült 1999-ben egy dobozba és 2007-ig megtett (tulajdonosa szerint) 800.000 (nyolcszáz-ezer) km-t. Ez pont egy föld-hold-föld utazásnak felel meg, úgy, hogy még kétszer megkerüli a földet és egyszer a holdat is. Érthetőbben: ez a macska (és a gazdája) 8 év alatt 80-szor kerülte meg a földet (egy föld kerülés az egyenlítő mentén kb. 40000 km). Évente 10 földmegkerülés. Ez tényleg világszenzáció! Vajon, van-e olyan marha, aki ezt megeszi?
Aki elviszi magával a macskáját bárhova, az ott sétáltatja is, vagy csak egy hotelszobában gubbaszt szerencsétlen?
Lehet, nem teszek meg mindent az állataimért, de még a horvátországi nyaralásomra sem vinném el a macskáimat. Úgy gondolom, a macskáim itthon érzik biztonságban magukat.
Amúgy hogy lehet egy király koronázatlan? Ha király, akkor azért király, mert megkoronázták, ha nincs koronája, akkor nem király. (Vö: mezítlábas cipős, kopasz hajas, hontalan főbérlő, gyermektelen anya, stb.)
Ráadásul az egyetlen egyesület, melynek arisjustos a pedigréje, de a magazin nyitóoldalán szól demjén ferenctől a "Jöjj vissza vándor" (zeneszerző/szövegíró: laczin norbert), amit, gyanítok, jogtalanul használtak fel az amúgy helyesírási hibáktól hemzsegő honlapjukon.
Mint magánember vállalom a véleményemet!
Pál László |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|