Tartalomjegyzék FELIS HUNGARICA FÓRUM
Macskákról, kiállításokról, egyesületünkről, rólunk.

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

xixi az utazó macska

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Macskatenyésztés, kicsit másképp
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
admin
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Pént. Feb. 13, 2009 10:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Augies Mortes írta:
Xixinek köszönhetően feltehetőleg a magyar thaiok nagy része irgalmatlanul beltenyésztett....

Nincs is szebb annál... Gondolom az európai hírű kéthavilap révén azért elhintik a magot Európa összes olyan országába, ahol a magyar a hivatalos nyelv.
Ez, hogy "Európa vezető macskamagazinja" elég nagyarcú duma. Lehet, nem hallottak a Cat Fancy c. újságról (Nagy-Britannia, havonta 35.000 példány), vagy a lengyel KOT magazinról (havonta 27.000 eladott példány), hogy a többiről ne is beszéljünk. Ha évente eladna annyi újságot, mint a KOT havonta, akkor már összetehetné a két kezét!
A három magyar macskás újság EGYÜTT nem jelenik meg akkora példányszámban, mint a KOT magazin.
Igaz, ha azt vesszük, hogy rendeznek olyan "Európa macskakiállítást", ahol csak magyar kiállítók vesznek részt, akkor van létjogosultsága az "Európa vezető macskamagazinja"-nak is!
Megragadva az alkalmat itt és most kijelentem, hogy én vagyok Európa vezető macskakiállítás-résztvevője!Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Augies Mortes
moderator
moderator

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 11, 2009 22:13 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Xixinek köszönhetően feltehetőleg a magyar thaiok nagy része irgalmatlanul beltenyésztett....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Augies Mortes
moderator
moderator

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 11, 2009 22:12 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A thai macskák elnevezését nem fogadják el, de amit ők sziáminak neveznek, az minden, csak nem sziámi....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
admin
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 05, 2009 20:29 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem az jött le (főként a "sziámi klubb"-ban írtakból), hogy a thai-on kívül mindegyik sziámit respektálják, de csak a "tradicionálist" fogadják el.
Az már egy másik kérdés, hogy az elnök/ főszerkesztőasszony tényleg az újságban árusítja xixike apaságát.
Sajnos, ilyenek (is) alakítják a mai magyar macskás világot (hogy a többiről ne is beszéljek).
Amúgy találtam egy jópofa blog-bejegyzést az összes macskaegyesületről a minap. Megkeresem, aztán megosztom itt is mindenkivel!Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Augies Mortes
moderator
moderator

HozzászólásElküldve: Vas. Feb. 01, 2009 23:00 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Néha az én kezembe is kerül egy példány a "vezető" macskás újságból, és minden alkalommal megdöbbenek azon, hogy egyáltalán létezik... Nem ismerek még egy - tartalmilag és formailag is - ilyen alacsony színvonalú sajtóterméket. Feltehetőleg minden cikket ugyanaz a személy írja, valóban HEMZSEG a helyesírási, mondatszerkesztési, stilisztikai hibáktól, és láthatóan egy célja van: bebizonyítani a világnak, hogy a thai macskák az igazi sziámik...
Vissza az elejére
pal laszlo
vendég
vendég

HozzászólásElküldve: Pént. Jan. 30, 2009 14:48 pm    Hozzászólás témája: xixi az utazó macska Hozzászólás az előzmény idézésével

Próbáltam, de nem ment...
Aki felelős állat-tartónak képzeli magát, vajon kiteszi-e a macskáját több ezer km-es útnak?
Tudom azt, hogy peruba történő utazáskor van egy technikai megállás Aruba szigetén 12 órás repülő-út után. Aztán még 5-6 órát lehet utazni. (a technikai megálláskor sem lehet elhagyni a gépet!)
Mint tapasztalt macskával-utazó, tudom, hogy a fedélzeten TILOS kivenni az állatot a szállítóboxból, ha csomagként utazik a cica, az külön szegénységi bizonyítvány az illetőről.
Szóval, bolyongtam a neten.
Megtaláltam xixikét, akinek az apja is xixike, sőt, hirdeti magát "európa vezető macskamagazinjában", miszerint szivesen pározna. Szóval, ez a mindenhonnan xixi, beült 1999-ben egy dobozba és 2007-ig megtett (tulajdonosa szerint) 800.000 (nyolcszáz-ezer) km-t. Ez pont egy föld-hold-föld utazásnak felel meg, úgy, hogy még kétszer megkerüli a földet és egyszer a holdat is. Érthetőbben: ez a macska (és a gazdája) 8 év alatt 80-szor kerülte meg a földet (egy föld kerülés az egyenlítő mentén kb. 40000 km). Évente 10 földmegkerülés. Ez tényleg világszenzáció! Vajon, van-e olyan marha, aki ezt megeszi?
Aki elviszi magával a macskáját bárhova, az ott sétáltatja is, vagy csak egy hotelszobában gubbaszt szerencsétlen?
Lehet, nem teszek meg mindent az állataimért, de még a horvátországi nyaralásomra sem vinném el a macskáimat. Úgy gondolom, a macskáim itthon érzik biztonságban magukat.

Amúgy hogy lehet egy király koronázatlan? Ha király, akkor azért király, mert megkoronázták, ha nincs koronája, akkor nem király. (Vö: mezítlábas cipős, kopasz hajas, hontalan főbérlő, gyermektelen anya, stb.)

Ráadásul az egyetlen egyesület, melynek arisjustos a pedigréje, de a magazin nyitóoldalán szól demjén ferenctől a "Jöjj vissza vándor" (zeneszerző/szövegíró: laczin norbert), amit, gyanítok, jogtalanul használtak fel az amúgy helyesírási hibáktól hemzsegő honlapjukon.

Mint magánember vállalom a véleményemet!

Pál László
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Macskatenyésztés, kicsit másképp Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.