Tenyészmacska - házimacska

Macskaárvaház Alapítvány

Egy régi tévhitet szeretnék eloszlatni, miszerint minket tenyésztőket sokszor vádolnak meg azzal, hogy nem foglalkozunk a házimacskákkal. Ez nincs így, sőt mi több a legtöbb tenyésztő tisztában van azzal, hogy mi mindent köszönhet egy-egy fajta a házimacskáknak (jószerével mindent). Az ismeretségi körömben (mármint a tenyésztői ismerőseim között) nagyon sokunkak van házimacskája. Annak akinek nincs, szintén szívügye a házicicák élete és az árva macskák sorsa és ahogy tudunk segítünk is rajtuk, illetve a velük foglalkozó civil szerveződéseknek. 
A Macskaárvaház Alapítvány évek óta vendége a Felis Hungarica budapesti kiállításainak, eddigi közös múltunk sok-sok (30-nál több) árva macska gazdára találása és rengeteg adomány (tárgyi és anyagi) begyűjtése a nemzetközi macskakiállításainkon. Legutóbb tavaly decemberben az Asia Centerben tartottak örökbeadó hétvégét a kiállításunk alatt és szerencsésen gazdára talált mind a 8 cica akiket elhoztak.

 

Mi tenyésztők, ha úgy tetszik szintén macskamentők vagyunk, hiszen az általunk tenyésztett fajtákat mentjük (nemesítjük) az utókor számára. 

Íme néhány gondolat Bóday Páltól a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumának elnökétől, aki megadja a választ arra a kérdésre is, hogy vajon a tenyésztők konkurenciát látnak-e az állatmentőkben.